23. veebruar 2010

Salveivõi

Selle suurepärase maitsega või idee pärineb Anni Arrolt. Salvei ja või on väga hästi sobiv paar. Nüüdseks olen päris palju ka ise seda võiretsepti edasi andnud. Õnneks taipasin sügisel portsu salveid sügavkülma torgata, nüüd on hea võtta kui taas kord seda määret tegema hakkan.


Kasutamisvaldkond on piisavalt lai - kas leivale, lihale, kalale, pastale jne. Viska aga kuumale alusroale törts maitseks peale, lase ära sulada ja ongi suutäis õndsust jälle valmistet.
Või valmistamiseks pista esmalt ahju või grillile 1 küüslaugupea ja lase veidi küpseda. Täpselt niipalju, et küüned seest pehmeks muutuvad. Võta küüslauk ja pigista küünte sisu välja ning vajadusel peenesta see kahvliga. Pane pannile törts võid, lase kuumaks ja friteeri selle sees ära 5-6-7 salveilehte. Sega sulanud või ning krõbedad salveilehed ka küüslaugu juurde. Salveilehed muutuvad või sees küpsedes krõbedaks ning seetõttu polegi neid hakkida vaja. Pudisevad ise parajateks tükkideks. Siis lisa soovitud kogus toasooja võid (nt pool pakki) ja veidi ka kvaliteetset helbesoola (Fleur de Sel vms). Sega kõik kokku, keera kas vorstiks või pane kausikesse ja mõneks ajaks külma.
Maitseb sooja karaskiga taevalikult!

2 kommentaari:

Mari-Liis ütles ...

ma olen ka seda salveivõid teinud, tõesti on väga maitsev!

Maarja ütles ...

pilt on väga isuäratav.

tagliolinid või ja salveiga on mu lemmikud.