9. veebruar 2010

Rabarberi toorjuustu tort

Tõeliselt hea hapukas tort neile, kes läägemagusaid kooke ei armasta. Kahjuks ei mäleta enam seda, kust inspiratsiooni selle koogi tegemiseks sain, kasutusel on paberile kribatud retsept, mida olen tegemise käigus ka veidi mugandanud. Igal juhul tasub kindlasti järeleproovimist.


Tegevuskäik siis järgmine: vooderda lahtikäiva tordivormi põhi küpsetuspaberiga. Mina panin ainult põhjale, külgedele ei hakanud toppima. Purusta ca 150-200 grammi Digestive küpsiseid ja sega need poole paki võiga. Suru vormi põhja.
Täidise tegemist alusta sellest, et lõika umbes pool kilo rabarbereid tükkideks ja keeda ca poole klaasi suhkruga koos umbes 15 minutit. Mina riivisin sisse veel ingverit ka. No lihtsalt meeldib mulle ingver :)
Võta 2 pk toorjuustu (parim on Farmi toorjuust, nii puhas ja kreemine maitse) ja üks toru vaniljekohupiima. Sega need omavahel ja lisa 3-4 muna. Sinna sisse siis see eelnevalt valmis keedetud rabarberimoos ja igaks juhuks pane ka 1-2 spl tärklist. Sega kõik kokku ja vala põhjale. Siis kogu kupatus ahju ja küpseta 160 kraadi juures. Läheb päris pikalt, mul oli ahjus 1 tund ja 20 minutit. Peaks lööma külgedelt vormi küljest lahti.
Kui kook on jahtunud, siis võib üle kallata sulatatud shokolaadiga. Parim peaks vist olema valge shokolaad (mul on ettekujutus, et suhteliselt vähemagus täidis sobib hästi imalmagusa pealmise kihiga), aga kuna seda kodus ei olnud, siis sai seekord tavalise piimashokolaadiga asi ära aetud. Ja kui kodus leidub maasikaid, siis kaunista nendega.
Maitses tõesti uskumatult hästi!

6 kommentaari:

Mari-Liis ütles ...

komplimendid fotograafile-tõeliselt kaunis!

Olen Tuuli.Toidunautleja. ütles ...

Tänud, Mari-Liis! Annan fotograafile kiidusõnad edasi :)

Eva P. ütles ...

Minul järele proovitud. Hästi kreemine, teine kord vähendaksin rabarbri kogust ja suurendaksin suhkru kogust (panin ka nii Perenaine.ee retsepti kirja). Aga eks see ole maitse asi :)

Tuuli ütles ...

Eva - igati nõus. Ma sageli lisan oma kookide juurde ka hoiatuse, et ma ise olen üks suhteliselt kehv magusasõber ja seetõttu pigem kipun suhkrut keskmisest maitsest vähem panema. Minu külalised on vahel ka norinud, et kas suhkur sai otsa kooki tehes :)

Anonüümne ütles ...

Tere,

Aitäh retsepti eest, kiusatus on suur seda proovida. Kas Farmi toorjuustu peaks olema 2 400g pakki või neid väiksemaid kandilisi pakke?

Aitäh!
Epp

Tuuli ütles ...

Epp - sel ajal, kui retsepti kirja panin, ei olnud Farmi suurt köögikoort veel välja tulnud, seega on kogus 300 gr ehk 2 väiksemat (vist oli 175-grammist) pakki. Võib vabalt panna ka ühe suure paki ehk 400 gr.
Kook ise on ülimaitsev :)