9. veebruar 2010

Kõrvitsakook

Üsna veidi teistmoodi võimalus kõrvitsat teha. Kook ise on mõnusalt vürtsine, selline jõuluootuse hõnguline. Sageli ei suudeta ära arvata peamist koostisainet ehk kõrvitsat :)


Põhjaks sobib hästi täiesti klassikaline muretainapõhi, mis tuleks kausikujuliselt vormi vajutada.
Mina küpsetasin põhja eelnevalt ca 5-10 minutit, aga tõenäoliselt võib ja ilma eelküpsetuseta.
Täidiseks läheb vaja: ca 700 grammi kõrvitsat (tükelda ja hauta pehmeks ning püreeri), ca 2 dl suhkrut (mina panin pruuni ja valget suhkrut pooleks), 200 grammi hapukoort (võib ka toorjuustuga asendada), 3 muna, 1 tl kaneeli, 1 tl jahvatatud muskaatpähklit, 0,5 tl jahvatatud nelki, vaniljesuhkrut. Vürtsid võid asendada ka piparkoogimaitseainega, mida tuleks panna ca 2 tl. 2-3 spl jahu, 30 grammi sulavõid. Klopi munad suhkruga lahti, lisa kõrvitsapüree, sulavõi, hapukoor, vürtsid ja jahu. Sega täidis ühtlaseks massiks.
Vala täidis põhjale ja küpseta vähemalt 45 minutit kuni 1 tund 190 kraadi juures. Enne väljavõtmist kontrolli tikuga, kas täidis küps (ei tohi tiku külge hakata)

Kommentaare ei ole: