10. veebruar 2010

Kohupiimakook tikritega

Üks hästi lihtne koogiretsept, mis püsinud läbi aastate menüüs ja mida võib teha nii tikritega, sõstardega, rabarberiga või millega iganes. Kõige paremini sobivad hapud viljad. Minu poiste-meeste üks lemmikuid ühtlasi ka.



Taigen:
120 gr võid
250 ml jahu
125 ml suhkrut
1/2 tl soola
1 tk küpsetuspulbrit

Kohupiimatäidis:
400 grammine pakk vaniljekohupiimapastat (Alma toru on väga sobiv)
3 muna
125 ml suhkrut
Võib lisada ka ca 100-150 grammi hapukoort
sidrunimahla ja riivitud sidrunikoort


Tee nii: sega esmalt taigna jaoks vajalikud kuivained ning lisa siis toasoe või. Haki kõik koostisained segamini. Taigen võiks jääda selline purune, ei ole vaja palliks pigistada.
Pane 3/4 taignapurust koogivormi põhjale, vajuta veidi sõrmedega kokku ja sinna peale laota tikrid (või muud marjad/puuviljad/moos mis-iganes. kui muud käepärast ei ole,sobib kasvõi moos või võid teha ka ainult kohupiimaga koogi).
Küpseta ca 200 kraadi juures umbes 10-15 minutit
Kohupiimatäidise jaoks vahusta munad suhkruga. Sega juurde kohupiim, hapukoor, sidrunimahl ja -koor.Kalla segu eelküpsetatud taignale.
Peale saputa ülejäänud taignapuru.
Küpseta max 200 kraadi juures kuni kook on ilusti pealt küps ja pruun.
Peale ahjust võtmist lase veidi taheneda.

Kui tahad kohe kuumalt süüa, siis oleks tark kohupiimale lisada 1-2 spl tärklist. Siis ei ole kohupiimamass nii pehme ja saad ilusama tüki kätte (aga kook on veidi vähem mahlane).
Seistes muutub kook paremini lõigatavaks.

Kommentaare ei ole: