9. veebruar 2010

Kodune pesto


Hästi lihtne ja kiire tegemine. Isetehtud värske pesto teeb iga kell purgist võetule ära ja säilib külmkapis ka veidi aega. Saad kasutada nii värskete tomatitega, bruscettade kui muude toitude maitsestamiseks (näiteks kanafileele sobib pesto ka ülihästi, kartuliga ka täitsa mõnus komplekt jne jne).

Ja tähelepanu - värske pasta koos värske isetehtud pestoga - te ei usu, kui täiuslikult see võib maitseda

Tegevuskäik järgmine: võta paar korralikku peotäit basiilikulehti, ca 50 ml oliiviõli (sõltub pestosse minevate teiste komponentide kogusest), seedermänni seemneid, parmesani ja paar küünt küüslauku ning purusta need lihtsalt kõik koos purustajas ära. Oliiviõli peaks olema parasjagu niipalju, et kogu mass jääb mõnusalt määritav ja õline (õli toimib ka säilitajana, kui tervet kogust kohe ära ei kasuta ehk siis kui pesto on üleni õliga kaetud väldib see hallitama minekut). Võid lisada veel veidi soola või soolahelbeid. Koguseid võid varieerida ja osasid komponente asendada - kindasti ei juhtu midagi, kui jätad seedermänni seemned panemata või kui basiiliku asemel kasutad rucolad või muud rohelist.

Lühidalt - tasub katsetamist ning mõnus abiline köögis toitude maitsestamiseks on olemas :)

Kommentaare ei ole: