13. veebruar 2010

Bubert

Järjekordne nostalgiaga maitsestatud magustoit. Minu ema tegi seda toitu sageli, köögis oli suur kausitäis mõnusalt vahust bubertit ja seal kõrval kirgaspunane kannutäis vitamiinidest pungil jõhvika- või punasesõstra kiselli.


Üsna korraliku koguse valmistamise jaoks on vaja 1 l piima, 6 muna, 6 spl mannat, vaniljesuhkrut ja ca kolmveerand klaasitäit suhkrut.
Pane piim potti pliidile ja kuumuta kuni keemiseni. Lisa manna ja lase veidi paisuda keskmisel kuumusel. Piima soojenemise ajal eralda munakollased -valgetest ning vahusta munakollased koos suhkru, vaniljesuhkru helekollaseks. Kui piim on tasakesi keema tõusnud, võta esmalt mõned lusikatäied kuuma piima-manna segu ja sega munakollasemassi sisse ning seejärel kalla see mass piima sisse (otse piima sisse kallates on oht saada omletitükkidega piim). Kuumuta mõned minutid vaiksel tulel kogu aeg segades. Vahusta munavalged, tõsta pott tulelt ning sega munavalgevaht ka sinna sisse. Kuumuta kõik ettevaatlikult läbi. Jahuta.
Ideaalseks kaaslaseks sobib hapu kisell.

Kommentaare ei ole: