9. veebruar 2010

Ahjusaiad kitsejuustu ja meega

Kitsejuustu kattega soojad saiad kuuluvad kõleda sügisese kaamose, küünalde ja punaveini juurde. Uskuge, veidi kergem on pealetükkivat nurkust taluda, kui endale midagi tõeliselt head lubada.


Võta üks pikk ciabatta, täistera või mitmevilja pikk sai (parima tulemuse annab mitte-valge sai) ja lõika õhukesed viilud, et tekiksid tõelised suupistevõileivad. Laota ahjuvormile ja piserda peale oliiviõli. Pane igale saiale kitsejuustu ratas, sinna peale päikesekuivatatud tomat (minul oli enda tehtud ahjukuivatatud tomat), pudista veidi kuivatatud tüümiani (kui kasutad värsket, siis pane alles siis kui ahjust välja võetud) ja nirista tiba vedelat mett ka.
Siis ahju ja küpsevad niikaua, kuni sai krõbe ja juust parasjagu sulanud ja küps. Naudi näiteks püreesupi kõrvale ja ära mitte mingil juhul unusta head veini ;)

Kommentaare ei ole: